Hitta rätt hotell i Sverige

Ska du resa i Sverige men vet inte hur du ska hitta de mest passande hotellen? Som tur är finns det flera sätt och kanaler som kan hjälpa dig att hitta rätt snabbare. Det första du behöver fråga dig är vad du söker efter och vad du har för behov. Om du inte reser med bil vill du förmodligen ha ett hotell som ligger i centrum eller har nära till kollektivtrafik. Om du är i ett större sällskap behövs det kanske flera rum. Du kan också ha andra önskemål som att det ska serveras frukost, att det ska finnas spa eller restaurang eller att det ska finnas gym på hotellet. Först när du vet vad du har för önskemål kan du börja söka efter det hotell som passar just dina specifika krav.

Idag kan du hitta väldigt mycket information på nätet. Här har du också möjlighet att söka efter den typ av hotell som passar för din resa. Planerar du att åka på skidsemester till fjällen vill du säkerligen ha ett hotell med just denna inriktning. Om du då söker efter till exempel “skidhotell i Sverige” kommer du få upp en lista på endast dessa. Det finns också sajter som är specialiserade på att dela ut erbjudanden. De samarbetar då med flera hotell i Sverige och ger dig rabatt om du till exempel bokar en helg. De flesta av dessa hotell ligger i storstäderna, så vet du med dig att du ska göra en sådan resa kan du alltid kika på en av deras sidor för att se om det finns något som passar.

Använd bokningsajter

Ett av de populäraste sätten att hitta hotell på är att använda sig av så kallade bokningssajter. Här samlas hotell över hela Sverige och sajten kan dessutom ha ett billigare pris än om du skulle boka direkt via hotellets hemsida. Det som är bra med dessa sidor är att du inte bara kan sortera på ort, utan även flera andra önskemål. Du kan till exempel välja att få upp endast de hotell som är femstjärniga eller som kostar under en viss summa per natt. På så sätt har du en bra chans att hitta ett hotell som uppfyller alla de krav du har. Dessutom kan andra gäster lämna omdömen om hotellen och berätta vad de tyckte var bra respektive dåligt. Det kan vara till stor hjälp när du ska boka din vistelse.

Fråga om tips och använd sociala medier

Någonting som alltid är värdefullt är att fråga vänner och familj. Har du tur känner du någon som redan har varit i staden eller på platsen som du ska besöka och som har lite råd och tips att ge dig. Om de inte vet själva kanske de i sin tur känner någon som har rest dit du ska. Ett annat tips är att utnyttja dina sociala medier. Vare sig det är Instagram eller Facebook har du möjlighet att nå ut till en stor del av din bekantskapskrets. Om du går ut på internet kan du även kolla på olika reseforum och sajter som exempelvis TripAdvisor för att se vad andra människor skriver. Här får du också tips och kan se hur andra människor upplevde ett hotell eller en ort.

Se dig om efter unika alternativ

Idag finns det många andra alternativ än att bara hyra ett rum på ett hotell. Någonting som har blivit populärt är att gå via företag som Airbnb och hyra en bostad av en privatperson. Det som är fördelen med detta är du i många fall kan hyra en hel lägenhet. Då har du tillgång till faciliteter som kök och ibland även tvättstuga plus att du upplever staden lite mer som en lokalinvånare. Oftast kan den som hyr ut också ge tips och råd om vad du inte får missa när du är på plats. Och vem känner till en stad bättre än någon som bor där? Det brukar även finnas grupper på Facebook där folk hyr ut rum eller lägenheter under kortare perioder när de själva är ute och reser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *