Sveriges kändaste hotell

I Sverige finns det en uppsjö av hotell med olika profiler. Vissa är fristående små familjehotell medan andra tillhör större kedjor. Några av dessa hotell har dock lyckats bygga upp ett ansenligt rykte och är lite mer kända än andra. Det kan bero på att de bjuder på en fantastiskt lyxig upplevelse med minnen som du kommer bära med dig under hela livet. Det kan också bero på att de är unika och har ett tema som ingen annan i hela Sverige har. Föga förvånande ligger många av de högst rankade hotellen i våra storstäder som Stockholm och Göteborg men det finns också kända hotell långt uppe i Norrland.

Ett hotell som är mycket känt i Sverige är Hotell Pigalle i Göteborg. De har lyckats få den prestigefyllda utmärkelsen som landets bästa lyxhotell. Hotellet är även högt rankat på TripAdvisor, där de har en andraplats. En anledning till att hotellet har blivit så pass omtyckt är på grund av stilen som älskas av alla inredningsfantaster. Här kliver du rakt in i 1700-talet med fantastiska möbler och detaljer. Dessutom finns det en väldigt omtalad svit som har namnet La Suite Belle. Även i Norrköping finns ett känt hotell vid namn The Lamp Hotell. Som du kanske gissar är de starkt inriktade på lampor och har en speciell inredning.

Ishotellet i Jukkasjärvi

Detta kan vara det mest kända hotellet i Sverige – alla kategorier. Precis som namnet avslöjar är hela hotellet gjort av is. Det är beläget långt upp i Norrland i en liten ort som heter Jukkasjärvi och det är inte bara ett hotell utan även en stor konstutställning. Om du åker dit varje år kommer du inte känna igen dig eftersom de ändrar arkitekturen varje vinter. Det är verkligen en unik upplevelse som du inte kan hitta på många andra platser. Du sover på en säng som är helt gjord av is och innan dess kan du ta dig en drink i isbaren och titta på alla häftiga isskulpturer.

Grand Hotel Stockholm

Grand Hotel är kanske ett av Sveriges allra flottaste hotell. Inte nog med att själva hotellet är otroligt lyxigt, du hittar dessutom en av Sveriges bästa restauranger kallad Matbaren där. Som om inte detta vore nog har du även utsikt över det kungliga slottet från ditt rum. Hotellet har funnits ganska länge men nyligen renoverades både uteserveringen, alla rummen och en krogterass. Den absolut lyxigaste sviten som du kan boka heter Bernadottesviten och har fyra rum. Det är alltså som att bo i din egen lägenhet. Dock får du vara beredd på att betala cirka 35 000 kronor för en natt. Hotellet var också platsen för festen innan prinsessan Madelenes bröllop.

Ystad Saltsjöbad

Vill du ha en riktigt lyxig spaupplevelse är det till Ystad du ska bege dig. Hotellet har totalt 139 rum och ligger precis vid stranden. Här har du tillgång till det bästa som Skåne och Österlen kan erbjuda. Det finns två restauranger som serverar otroligt god mat plus en spa-avdelning. Där kan du välja mellan olika behandlingar eller bara slappa vid poolområdet. Ystad är ett gammalt och anrikt hotell som uppfördes redan 1896. År 1913 förstördes stora delar av hotellet i en brand, vilket innebar att de fick bygga en ny huvudbyggnad. Denna står kvar än idag och det är här du hittar restaurangen plus vissa av rummen.

Kosta Boda Art Hotel

Småland har länge varit känt som glasriket, med märken som bland annat Kosta Boda och Orrefors. Mitt i detta hittar du Kosta Boda Art Hotel som bjuder på en hotellvistelse du sent kommer glömma. Det finns ingen annan motsvarighet i Sverige och även om du inte är intresserad av glasblåsning kommer du kunna uppskatta all den vackra konst som finns i hotellet. Hela hotellet är nämligen inrett i glas och mycket av det går också att köpa i Kosta Bodas sortiment. Även på rummen hittar du glasföremål som är gjorda av Kostas egna glasblåsare. Dessutom kan du njuta av en otroligt god middag i restaurangen eller varför inte ett dopp i spa-poolen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *