Hotell i Stockholm

I vår huvudstad finns en uppsjö av hotell i olika prisklasser. Du har möjlighet att välja om du vill bo mitt i staden eller lite utanför, vilket självklart beror på vad du vill göra medan du är på besök. Om du ska besöka Globen eller Gröna Lund är det bäst att boka ett hotell som ligger på Söder för att ha närhet. Ett annat populärt område är Gamla Stan med sina otroligt mysiga och charmiga omgivningar. Sedan finns även Östermalm som ligger nära all trevlig shopping. När du vet vad du ska göra under din resa kan du börja kolla på hotell som passar.

Ett av de bästa hotellen i Stockholm är utan tvekan Grand Hotel. Detta är ett gammalt och anrikt hotell som varit tillfällig bostad åt många kändisar genom åren. Det startade upp redan 1874 och började bygga sig ett gott rykte som folk uppskattar än idag. Du har ett perfekt läge mitt emot Stockholms slott och dessutom kan du äta på en Sveriges bästa restauranger. Denna heter Matbaren och drivs av en krögare vid namn Mattias Dahlgren. Som ett extra plus är restaurangen delvis renoverad och har både ny krogterrass plus en uteservering. Dock får du räkna med att priset är ganska högt för ett rum och du får betala cirka 3 000 kronor för en natt.

Lydmar

Detta är ett hotell som oftast kommer väldigt högt upp på listorna när Stockholms bästa hotell ska utses. Det brukar omtalas som Grand Hotels okända men trevliga lillebror. En stor anledning till att det är så pass populärt beror på att det är ett originellt och vackert hotell. Det ligger dessutom precis intill vattnet och från ditt rum har du utsikt över Gamla Stan. Alla rum som finns på hotellet är inredda på olika sätt plus att du kan avnjuta en god lunch i restaurangen. Dessutom behöver du bara promenera tio minuter innan du befinner dig på Stureplan med alla stadens hetaste nattklubbar och uteställen. Hotellet är stilfullt och personalen är otroligt hjälpsam.

Radisson Blu Waterfront Hotel

Har du någon gång ankommit via Stockholms central har du säkert redan sett detta ståtliga hotell. Det är ett mycket modernt hotell som är relativt nybyggt. Radisson är en hotellkedja med flera hotell runt om i Europa. Från just detta hotell har du nära till det mesta som staden har att erbjuda. Det är ett stort hotell som inkluderar 414 olika rum och sviter. Här finns det även restauranger och ett gym för dig som vill träna under din vistelse. Detta hotell är också förhållandevis billigt då en natt kostar runt 1 500 kronor. Läget är perfekt och utsikten från rummen är helt fantastisk. Dessutom är rummen väldigt fräscha.

Hotel Kungsträdgården

Detta ståtliga stenhus har funnits ända sedan 1764 och har huserat en och annan greve under åren som gått. Det var inte länge sedan hotellet gjorde en totalrenovering av sina 94 rum, dock var de noga med att bevara alla fina inredningsdetaljer som gör hotellet unikt. Om du beger dig ut på innergården kommer du få se en av Europas allra största kristallkronor. Du har också ett perfekt läge i staden och tar dig snabbt till alla stora shoppinggator, exempevis Drottninggatan. Rummen har alla bekvämligheter som du behöver inklusive Wi-Fi och TV. Här finns också en trevlig restaurang och en reception som är tillgänglig dygnet runt för frågor.

Hotel Diplomat

Detta är ett hotell som ligger på vad som anses vara den lyxigaste adressen i hela Stockholm, nämligen Strandvägen. Det är ett gammaldags hotell som har funnits ända sedan 1911. Från hotellet har du en fantastisk utsikt över bland annat Skeppsholmen, Nybroviken och Djurgården. Det finns totalt 130 rum som alla är inredda i olika stilar men det de har gemensamt är att stilen är skandinavisk och ljus. Hotellet har också en restaurang och under varma sommardagar kan du njuta av maten på deras terrass. Här finns också ett välutrustat gym för den som önskar. En natt på detta hotellet kostar runt 2 500 kronor, beroende på säsong och typ av rum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *