Boutiquehotell i Sverige

Ska du ut och resa i Sverige och vill unna dig ett riktigt lyxigt boende? Ett alternativ är att boka in dig på ett så kallat boutique- eller designhotell. Det som är kännetecknande för dessa är att de ofta är väldigt unika där till exempel varje rum har en egen design. De brukar inte heller tillhöra en hotellkedja utan vara helt oberoende. Givetvis finns allt du behöver när det gäller moderna faciliteter, till exempel Wi-Fi, TV och andra tillbehör. Vanligtvis har hotellet även en bra och ansedd restaurang som serverar allt från frukost till middag. Här nedan ger vi dig våra bästa tips på var du kan bo för en riktigt lyxig vistelse!

Ett av de lyxigaste hotellen i Sverige är utan tvekan det väl ansedda Grand Hotell. Detta är definitivt en favorit hos de kändisar som besöker vår fina huvudstad. Under åren det har varit öppet har flera välkända namn checkat in i de unika rummen. Hotellet ligger precis vid vattnet och har en fantastisk utsikt över delar av Stockholm. Det ligger dessutom mitt emot det kungliga slottet. Till centralstationen kan du promenera på cirka tio minuter. Hotellet har en otroligt lyxig spa-avdelning där du kan koppla av några timmar och missa inte heller att besöka den fantastiska restaurangen Matbaren som anses vara en av Stockholms bästa.

Avalon Hotell i Göteborg

Avalon Hotell är ett otroligt elegant hotell som ligger i hjärtat av charmiga Göteborg. Hotellet ligger på torget på Kungsportsplatsen och anses vara ett av Göteborgs lyxigaste hotell. Alla rummen har en stor TV plus att de bjuder på badrockar och tofflor. Rummen är otroligt stilfullt inredda och har tagit inspiration från feng shui för att ge dig den allra bästa energin. Bara det faktum att du kan välja mellan fyra olika kuddar är någonting utöver det vanliga. Under sommarmånaderna kan du njuta av den härliga takterrassen och poolen där du också har en fantastisk utsikt över staden. Att avnjuta en god middag i hotellets restaurang är ett måste.

Hotel Villa Anna i Uppsala

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och perfekt för en liten weekendresa. Vill du bo bra här ska du spana in Hotel Villa Anna som är beläget endast 100 meter från stadens domkyrka. Hotellet är uppfört i en gammal 1800-talsbyggnad och fullt av charm. Här är alla rummen inredda på olika sätt och bjuder på en fantastisk utsikt över staden. Självklart finns det gratis Wi-Fi i alla rummen. I varje rum hittar du lyxiga designermöbler och otroligt härliga sängar. Dessutom ingår det badrockar och tofflor i varje rum. Receptionen har öppet dygnet runt och personalen ger dig gärna tips om restauranger och sevärdheter som du inte bör missa.

Ocean Hotel i Falkenberg

Det finns knappast någonting lyxigare än att bo direkt vid havet och vakna varje dag med havsutsikt. På Ocean Hotel i Falkenberg bor du endast två minuter från Skrea strand. Alla utrymmen på hotellet har gratis Wi-Fi plus att det finns en bastu som du kan utnyttja. Alla rummen har moderna bekvämligheter såsom en dockingstation för din iPad, en minibar samt luftkonditionering. Rummen har antingen en uteplats eller balkong med bekväma sittmöbler, vilket är perfekt om du vill sitta och njuta av utsikten över havet. Det serveras en härlig frukostbuffé varje morgon och middag på kvällen där menyn skiftar beroende på säsong. Under sommaren kan du avnjuta maten på hotellets härliga solterrass.

The Lamp Hotel i Norrköping

Ska du besöka Norrköping får du inte missa att bo på det väldigt speciella The Lamp Hotel. Detta lilla boutiquehotell ligger i centrala delarna av staden endast 50 meter från huvudgatan Drottninggatan. På hotellet hittar du också en mycket trevlig spa-avdelning och en trädgård som du kan utnyttja under sommaren. Alla rummen är ljudisolerade och har en mysig del där du kan sitta och koppla av. Du har även tillgång till en kaffemaskin från Nespresso och en minibar på rummet. I badrummet finns det golvvärme och lyxiga badtillbehör från Babor. Restaurangen serverar en blandning av svensk och asiatisk mat som du inte hittar någon annanstans i staden. Centralstationen ligger endast tio minuter bort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *