Hitta alternativt boende till hotell i Stockholm

Att bo på hotell i Stockholm eller andra storstäder är vanligt, praktiskt och ganska skönt en natt eller två. Om du är en resenär som önskar lite extra utöver det anonyma hotellboendet mitt på gågatan eller praktiskt placerat längs med stora bilvägen ska du få lite förslag och tips på hur du kan hitta ditt favoritboende. Självklart behöver du bestämma dig för vilken typ av boende du vill ha för din vistelse i Stockholm, vad du behöver för service och vad du är villig att betala. Är du flexibel när det gäller datum har du stor chans att få ett bra boende genom att vänta på att de olika boendena rear ut sina sista rum. Du kan även lägga lite mer tid på att leta reda på de riktigt personliga pärlorna som gömmer sig på ställen där du minst anar det.

Mycket är beroende på några olika faktorer såsom antal nätter du ska stanna; enstaka nätter eller en längre period, för jobb eller semester. Vart rent geografiskt du ska befinna dig har förstås också betydelse. Ska du semestra en natt eller två och vill göra de vanliga turistbesöken i staden ska du självklart bo centralt. Vad du ska göra under din vistelse styr givetvis. Har du fått ett jobbuppdrag eller en längre semester för att utforska större delar av stockholmsregionen är det värt att leta lite extra efter ett centralt boende i en bra prisklass. Din budget har naturligtvis en avgörande betydelse för dina boendealternativ. Ju mer flexibel du kan vara, desto större chans att hitta ett prisvärt, flexibelt och charmigt boende. Om inte avståndet till de centrala delarna av Stockholm har någon betydelse ökar alternativen ytterligare.

Boende med stor flexibilitet – vandrarhem

Här är en av de mest flexibla boendeformerna du kan tänka dig och de ligger ibland riktigt centralt belägna i de stora städerna. Boendeformen grundar sig på möjligheten att bo billigare genom att sköta egen markservice såsom städning, bädda din egen säng och tillreda din egen mat. Idag är standarden hög på de flesta vandrarhem och därmed har även möjligheten till service ökat. Du kan beställa frukost, hyra lakan och handdukar, boka ett dubbelrum och självklart gå ut på stan och äta din middag. Möjligheten till ett enkelt, billigt och ofta socialt boende finns. Prova gärna att sova i sovsal. Ta eget sovlakan med dig och städa noga efter din vistelse. Laga mat på vandrarhemmet och vi lovar att du snart kommer träffa andra trevliga människor. Vandrarhem är en fantastisk mötesplats.

Privata boendealternativ i Stockholm

I en storstad som Stockholm har självklart möjligheterna att hitta ett privat boende ökat dramatiskt via sajter som Airbnb och Home Away. Här hittar du allt från ett rum med delat kök och badrum i en helt vanlig lägenhetn till en egen villa att hyra. Om ägaren befinner sig i boendet kan du få de bästa tipsen och kanske en guidad tur till de bästa lokala uteställena. Hemsidorna och sajterna visar tydligt vilka faciliteter de erbjuder och om du har hela lägenheten till ditt förfogande eller bara ett rum. Läs gärna recensionerna från tidigare hyresgäster. Det är gästerna själva som recenserar rum, lägenheter, gästvänlighet och hur bilder och information stämmer överens med verkligheten. Det här är ett bra sätt att bo mer personligt på och på platser i Stockholm där det inte finns några hotell eller vandrarhem.

Bo på båt eller flygplan – allt fungerar i Stockholm

Varför inte spendera en natt på en Jumbo Jet? På Arlanda, strax utanför Stockholm, är detta möjligt, nära placerat till flygplatsen och perfekt för en natt eller två. Rummen är smart inredda, sängarna bäddade och klara. Toalett och dusch är placerade i korridoren – men vad gör det när du kan krypa in i piloternas rum eller boka ett flerbäddsrum för hela familjen? Barnen älskar det! Båt är ett annat alternativ till annorlunda boende i Stockholm. Även om du inte har din egen båt förankrad i gästhamnen finns det möjlighet att checka in på klassiska Af Chapman. Skeppet ligger på en av de mest centrala platserna i Stockholm, precis nedanför det kungliga slottet. Af Chapman, som numer är ett vandrarhem, är en tremastad fullriggare som legat för ankar vid Skeppsholmen sedan 1937.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *